Hingsten Joop

Tänkte berätta om en till hingst jag har ridit. han heter brolötens Joop och är också en godkänd hingst! Han är en connemara, och Ida är faktiskt lite släkt med honom! :)

Under sinna år som tävlingsponny så har han placering upp till msv fälttävlan och la hopp och dressyr. en riktigt alround ponny kan man säga! Han är nu en gammal herre på 18 år (vilket inte märks!) och tuvär är han också triangel märkt (helt i onödan dom ville bara ha pengar)!

Men men jag red honom i ca 2 veckor för att få honom klar till en uppvisning som skulle vara i mitt gammla stall där dom har connemara upf (ida kmr därifrån) så efter ca 2 veckor så hoppade vi 1.20 hinder! har tuvär ingen film eller bilder från uppvisningen men 2 bilder från en träning:)

Men måste först bara berätta om uppvisningen!
När jag kom in i ridhuste och joppe såg publiken blev han som förbytt! visst han hade vait pigg och sp man nu var han rene krutpaktet! jag kunnde nästan inte hålla honom! han fick världens travsteg och bara drrog iväg för att visa upp sig för alla där! haha och jag fick bara sitta uppe och se glad ut! sen när jag skulle hoppa behövde jag bara styra mot hindrerna och följa med! jävlar säger jag bara! vilken häst!

Hoppar 1.20 med Joppe på en träning!:)

 

Haha försöker mig på en travökning! Joppe är snygg iaf!


Hoppkurs i tre dagar!

Wie imorn ka jag iväg på hoppkurs med ida i tre dagar på raken! känner mig ngt nervös eftersom jag och Ida inte har hoppat på ca 7-8 veckor:s men ska lbi skönt med en rejäl genomkörare!

Första dagen blir det markarbete
Andra dagen blir det teknik hoppning
Tredje dagen blir det att hoppa bana.

Pelle duvefelt är den vi ska träna för, alltså min gamla tränare! så ska lbi kul att komma tillbaka och visa uhr fin Ida har blivit! hon har verkligen utvecklas sen jag tränade för honom!

Sen ska också min kompi Emma följa med och titta och hjälpa till! så vi kmr ha grymt roligt! sen när vi kmr hem från första träning ska hon lära mig att åka skriskor! haha OMG säger jag bara.. jag har ju åkt skriskor förut såklart men jag suger verkligen på det! hahah. Emma som har gått på konståkning ska få vara min lärare (stackare säger jag bara) och filmare! haha och ja filmerna kanske kmr upp på bloggen! beroro på hur illa det ser ut! haha

Nu ska jag bestämma vad jag ska ha på mig alla tredagar! haha fick värsta paniken när jag kom på att det är 3 hoppträningar att matcha till! men har lite Idéer iaf;) hahha

ha en fortsatt trevliig kväll nu! kramar Amanda


BIO

Nu ska vi dra iväg på bio! Ska ÄNTLIGEN få se Harry potter filmen! har ju läst alla böcker så liks måste bara se filmen! är grymt glad över att den är uppdelad också! annars skulle den bara bli skit, precis som Fenixorden haha låter som vä rsta nörden nu men men :Pkram Amanda!


Brun häst!

Glömde att berätta att vi klippte Ida på nyårsafton. Hon har fått en som himla päls och blir svettig hur lätt som helst... men nu är dt gjort! Men ist för en svart ponny, har hon nu blivit brun! :(

Det är lite konstigt för första gången vi klippte henne förra året så blev hon svart! :S hon brukar annars alltid bli riktigt smutsgrå och tråkigt. så då blev jag superglad men den här klippning blev hon brun!haha konstiga ponny<3
Ida har verkligen många färger i en! svart,brun,grå och nu när pälsen va som långast va hon lixom lite kasanjebrun i den.. likså blir det så på sommaren när det gått ett tag! haha konstigt! men men i passet står det att hon är svart så då är hon de! haha ;)

Vårat stall

Tänkte visa med lite bilder hur mitt stall ser ut som vi har Ida i :)
Det är ju inte mitt stall, men vi är ett stallgäng som hyr det. vi kom dit med 4 hästar,3 ponnys och en storhäst.
I stallet fanns bara ägarens 2 hästar, men nu har en av dom åkt iväg till en tjej som ska rida och tävla på den, så nu är det 5 st hästar i stallet.


Idas hagkompis Dåna, den andra gråa hästen är Nenna som har flyttat nu! :)


Här har vi Fighter, storhästen med en av stalltjejorna:)


Den minsta ponnyn Casper

Och den största ponnyn, som kallas Rune! :)

Tradition!

En lite anorlunda traditon vi har i min familj är att varja år att titta på filmen Ivanhoe som går årligen på 3:an.
Har liksom alltid varit så, och det konstiga är att jag aldrig tröttnar på den! haha konstigt!

Men iår trodde jag att det inte skulle bli någon film eftersom vi endast har haft 1,2,4, och 6 hemma hos min mamma. så har alltid kollat på den hos pappa. konstigt att det hr timeat in varje år! men inte detta år inte! men mamma har tydligen fixat kanaler (utan att jag hade ngn anning om det) men inte kunnat,orkat fixat! men när jag fyllde år kom våran kunniga morbror och fixade så nu har vi fler kanaler! :D wie vad jag är glad! haha äntligen slipper jag missa alla bra pogram för att jag är hos mamma! 
 
 RSS 2.0