Tagga KM!

Vet ni? jag har ju faktiskt en tävling kvar, och det är inte hoppning eller fälttävlan haha!

Utan ren dressyr! och det har inte Ida och jag tävlat någon gång! Visst har hon gått fälttvälans program med mig, men ändå det är inte riktigt samma sak!

Så om 2 veckor smäller det! då blir det KM i dressyr en LB:1 :D

Ser det mest som en rolig sak och bryr mig inte ett skit om resultatet! vill bara att ida och jag ska känna oss trygga tsm<3


Ida och jag när vi tävlade i mantorp i sommras :)

Fälttävlan<3

Asså en av dem underbaraste sakerna jag och Ida vet är fälttävlan!


Känslan att ha harmonin i dressyren!



Känslan att ha samspelet i hoppningen!



Känslan att flyga fram i terrängn med ett leende på läpparna och en över lycklig ponny!





Det är fan lycka! det är det som kallas ponnytiden! Tror inget kommer slå den! Känslan att vara ett med sin ponny, med lycka och glädje! det är det som är grejen!

utan dig..

Skulle jag inte vara något!


älskar dig!

Ingen snö<3

Haha vet ni, jag är så otroligt lycklig att det inte kommit någon snö än! fatta nice :D
För ett år sedan var det 1m meter snö, kaos i tågtrafik, svin kallt och bara usch!

Nu är det varmt, man kan fortfarande rida på mjukt underlag och kan alltid komma fram med transporten utan att vara rädd för att inte komma upp för vår överbranta backe :S usch!

Men snön kan få komma typ dagen föra julafton och max 1dm haha! sen får det vara över tills nyår sen vill jag ha vååår :D


Fast jag får väl erkänna, det är rätt mysigt att rida i :3

Ny header

Vann en tävling för jätte längsedan om att få en ny header, men hade totalt glömt bort men hittade den när jag letade runt bland massa bilder!

Älskar verklige den! superfin :D

MEN nu kommer jag vara grymt oaktiv för kommer jobba på globen tors-sön utan något internet :/ men kommer uppdatera mass o det sedan :D

Ska även shoppa galet :D haha


Min korv ska bla få ett nytt träns :D äntligen slipper hon blanda svart och brun utrusting x)

Film!

Lägger in en film från Grevagården i sommras! Sista dagen och bästa rundan! Tyvärr blir det helt tok till näst sista hindret, därför vi river men men! vi lär oss fortfarande :D




p.s kolla Ida på den gröna oxerna, hon är ju grym :D

Två mysiga uteritter!

Under hela helgen har jag och mamma passat på och ridit ut! Det går ju inte under skoldagarna eftersom jag kommer hem redan innan det blivit mörkt! :( Så då blir det till att rida på banan! Men nu under helgen har vi passat på och ridit ut!

Igår var det Ida och Leo som gick! och vi var faktistk ute i nästan 2 timmar haha! Båda var super pigga! och taggade upp varnadra hela tiden x) Leo passade även på att köra ett glädje skutt! såå söt!
Medans Ida var arg som ett bi! Hon var skit förbannad över att mamma höll in henne! Hon ville ju springa fort som fan! haha. Eftersom senast jag red på dne vägen hade jag kört galoppträning och då ville ju hon gö det igen. haha knas häst.. Men bådda skötte sig bra och Leo var duktig för det var ju första gången han red ut hemma hos oss:)

Idag var det Ida och Dåna som fick följa med ut! Inte lika fin väder men blev ganska mysigt ändå! Jag red barbacka och hade ett varmt ländtäcke runt mig så jag slapp frysa :) Men vi skrittade mest i en ganska högtakt, men travade även också! och båd var super fina! så det var skoj!


och juste! igår så red jag ut i endast tjock tröja!! Galet! 19 nov och rider ut i endast tröja! galet ju! förra året vid denna tid hade jag ju typ 40 tröjer, super tjock jacka, termobraller och varma vinterskor haha! så himla konstigt! men jag klagar inte! utan jag älskar det haha! :D *hoppas på en vinter utan för mycket snö*


men när man ser sånna här bilder, så känns ju vinter inte så dum, men lätt att man glömmer hur förbannat kallt dedet är haha!

<3



Du slutar aldrig förvåna mig<3

In da school!

Sitter i skolan och har sjuukt tråkigt! borde plugga men pallar inte! hahah
Längtar hem till pållisarna:( Mamma ska få rida Leo och jag rider på Ida

Igår gick det först åthelvete men sen typ bara bestämmde jag mig och då gick det så jävla bra! så vill bara upp och rida igen och börja där vi slutade igår :') Pluttida<3


Bajs!

Gick inge vidare på utvecklings samtalet.. Det ända min metor sa var att jag måste tr på mig själv och visa upp mig... Hur lätt är det egentligen? När man redan från början känner sig kass i varje ämne? suck..

och så tog hon upp hela tiden att jag alltid lämnade in mina arbeten försent och så. Led seriöst igenom det..
Så idag fick jag inte åka till stallet eftersom jag måste skriva mitt 3 sidiga arbeta om antikens Grekland och ett specifkt ämne inom det... kuuuul..

Så får inte klappa och pussa på mina gulliga pållar idag:( Men får väl gosa extra imorgon!


Min fina tjej<3

Tappskokurs!

Idag har jag varit på tappsko kurs! riktigt spännade säger jag bara!

Men får att kunna träna,utan att kunna göra illa en häst om man gör fel, så har vi tränat på döda hästben(!) var lite äckligt i början, kändes bara fel att hålla i ett ben som suttit på en häst! Men efter ett tag så vande man sig. Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde det skulle vara! och jag var faktiskt ganska bra på det :D (äntligen får jag vara bra på ngåot första gången jag gör något nytt!xd)

Hann både slå på och av dojan tre ggr och även rikta den! (hovslagaren som var med böjde till den och så fick man slå till den tillbaka) och det gjorde jag perfkt första gången och slapp göra om igen!

Sen hade vi även teori! det var spännade det med. man fick lära sig lite nya saker! tex om hästen har torra hovar beror det ofta på att det är för rent i boxen! det är nämligen väldigt uttorkade! så det ska hälst vara lite piss kvar så att hoven får det fukt det behöver!



Benen vi tränade på ! ser lite vidrigt ut faktiskt! :P

Fullt ös!

idag har jag igång ordenligt! Gjort massa stalljobb i stallet oc även hunnit rida 3 hästar :D känns alltid bra i kroppen efteråt!

Alla pass gick helt ok!

Ida: Gjorde lång och låg hela passet så att hon skulle bli mjuk och fin! hon ska få gå i den formen ett tag för att bli så mjuk och käsnlig som möjligt! verkar funka bra på henne!

Leo: Endast att lära känna! gjordelite övergångar, galoppfattningar och ökning och minskning i galoppen!

Dåna: Ja med henne ville jag bara hitta rätt eftersom senast jag red henne gick vi ju omkull.. Men kändes bra stundtals! tränade även på att varier formen och det gick super! Sen körde vi galopp för första gången efter hon varit under vila pga av en koonstig knöl på benet (antagligen ett överben)

Men iaf så tog mamma lite bilder så hrä kommer bilder på Dåna :D


Snart till stallet!

Nu ska jag snart till stallet för andra gången idag! Har nämligen redan varit där en gång och gjort iordning allt. Typ som att pusta, lägga saker på sin plats och mocka och göra allt klart! Sen har även Ida och Leo gått ut tillsammans första gången idag!

Ida ar väldigt misstänksam och missnöjd! Hon var skit arg för att hon inte fick vara med sin kompisar och dissade Leo totalt haha! stackarn :( Men båda närmande sig varnadra lite tu man tur. Ingen vill ta första kontakten haha! Men inget sparkande eller pipande så det var skönt!


Nu ska jag äntligen få rida först passet hemma! ska bli så kul! Så  nu ska jag till stallet och rida på Leo och Ida ^^
Kameran hänkar så om ni vill kanske det ska komma upp lite bilder? :D

Leo :D


Överaskning!

jag har varit borta några dagar nu men ha faktiskt en bra anledning!

Vi har nämligen varit och kollat på en storhäst! Vi ska inte köpa den eller något för det har vi inte råd med:P Men vi ska ha den på foder! :D  så jag har haft fullt upp med att göra iordninga allt och planera ordentligt!

Så vi välkomnar in Leo till familjen Johansson! Han ska få gå ihop med Ida om allt går bra annars kommer vi lösa det på ett annat sätt! Men det är iallafall tanken!

Är jätte spänd men otroligt glad! Jag hoppas verkligen att vi ska få ihop allt och att jag kommer få en bra läromästare att börja på! kan ju inte bli bättre!



Hästen i sig vill jag inte berätta något om nu, kanske kommer senare men ja han har en ganska invecklad historia! Men jag kan säga att det är en jätte duktig hopphäst som från början har gått med michael whitaker! Så hoppa, det kan han men han har stått ett tag så nu kommer jobbet bli att lära känna honom och få upp honom i kondtionen han var i!

Så det var min lilla överraksning! Hoppas ni vill läsa om båda Ida och Leos framgångar nu haha :D

RSS 2.0