Gott nytt år!

Tänkte bara önska alla ett gott nytt år! hoppas alla kommer ha en underbar kväll!

Glada hälsningar Amanda!

Ändrat!

Så nu är färgen ändrad och en enkel header har kommit upp! snyggt va!?:D
Ska försöka få till en snyggare header senare:) men nu ska jag kolla på film:D Godnatt alla söta bloggläsae!

Omvandling!

Tänkte änra färg och header på bloggen nu! kmr bli grymt tror jag!

Måste bara också skriva om ett litet samtal jag fick från min lillkusin när jag var på hööks igår


jag- ahh det är amanda

lillkusin- HEJ är du med på tv?

jag. emmmh nej det tror jag inte?

Lillkusin- OKAY heeejdå!


haha im like wtf? jag skulle gissa på att hon tittade på sändningar från globen horseshow när jag jobbade där. haha men det var verkligen gulligt när hon ringe! haha hon är bara för söt! och med hennes lilla barn röst ma bar åhhh! haha nej nu ska jag gå ut med hunden sen ska jag ändra bloggen Tjingeling!

Hingsten Splendid

Tänkte skriva kort om hingsten Splendid som jag har ridit och tävlat några gånger. Han är en b-ponny av rasen welshmountian. Avelgodkänd hingst som har fått 44p på utställning!

Jag har främst tävlar ridklasser med honom och varenda än har jag vunnit, förutom en gång för då kom vi 2.
Vi har också startat working haunter pony 2 gånger. Både ggr kom vi tvåa!

Han är en av dom finnaste hästarna jag ahr ridit underhela mitt liv! bara hans personlighet är helt underbar!
saknar honom otroligt mkt!
































R.I.P mammas jacka

Idag skulle mor och jag rida ut. Hon skulle rida på Dåna för första gången (Idas hagkompis) hon har inte heller blivit riden på flera månader. så vi skulle bara ut och skritta åh trava lite.

Allt börjde väl bra. Tills jag kompå att vi skulle rida in på en skogstig (som jag inte var riktigt säker på vart den ledde) haha. Det var inte direkt den bästa vägen hem kan man väl säga... träd hängde över stigen och man fick typ ligga över hästen för att inte slå i huvudet! och dte blev lite jobbigare för mamma som hade en häst på ca 1-70 ist för en maxad c-ponny, haha! så tillslut så fastande hon i gren och utan att varken jag eller mamma märke så rev hon upp precis hela jackan där bak! (hur kan man inte märka sånt!? haha! sen till slut kom vi tillett träd som bara ida kunde gå under. (och alltså inte jag) men det struntade ju ida i och glatt traskade på medan jag höll på att bliav huggen på mitten.. haha jävla ponny<3 så då bestämde vi oss för att vända.. haha konstigt va?

mamam hamnade då framför mig och då fick jag syn på henens jacka och började as garva! mamma fattde ingenting och trodde at jag garvade åt ngt helt annat.. så kom vi till träden där mammas jacka hade rivits sönder och hamnade på fel stig.. (ingen märkte ngt)  Dåna som var allmänt lycklig för att få komma ut gick rätt över en gran (typ julgrans size på den) HAHAHA jag dog lite mer av garv. men såklart när hon gjorde det så tappade mamma spöt.. och vem var det som fick ta upp det? Såklart JAG! inge vidare mysigt att hoppa ner i en hlavmeter hög snö och för skorna fulla av det.. när jag fiskat upp spöet skulle jag bar hoppa upp. och det var ju lättare sagt än gjort! haha.. sadeln snurrade, Ida snurrade och Amanda blev bara surare och surare.. sen till slut lyckades jag krava mig upp och vi fortsatte vår färd. när vi kom ut från stigen märkte vi att vi var påett helt annat ställte än var vid hade kommit ifrån? Ingen av hos fattade något men eftersom vi hade kommit till vägen hem så var det bara att fortsätta! sen såklart bajsade fröken Ida och det vara bara för mig att hoppa av IGEN! haha jag orkade inte ens försöka hoppa upp igen så jag gick resten av vägen hem. fast det var ganska kul för då hade jag massa tid att garva åt mamma som fortfarande inte hade märkt att jackan händ epå halv flaj... 


ahh det var våran  jäääätte lyckade uteritt.. haha men det kunde ju ha varit värre! eller? hahaha

kram Amanda

Hemma från shopping!

Så nu är jag hemma igen! Hittade ite rätt size på bettet på hööks så blev bara däckelunderlägget och så köpte jag nya snoddar, sånna i silikon som ska hålla bättre när jag sen ska knoppa till tävlingssäsongen ;)

sen på stigbyglen hittade vi ett bett där ist, lite dyrare men känner att det är bättre kvalite! och så hittade jag en slimegrön keps<3 som ni kanske inte vett är det min tävlings färg! vet inte hur många slimegröna saker jag harx) jag använder inte det i min tävlings outfit (där går faktiskt gränsen) men allt annat! kan lägga upp lite bilder på dte sen kanske om det önskas?

Sen drog vi till den sista affären! hon hade bara en anki sadel (liiite dyrt kanske?:P)men kunde beställa hem åt oss. så får se! vi hr ju bara precis börjat letat!:) men vet ni vad hon mer hade!? Bocaj stövlar som jag precis beställt för 2.400 kr kostade ist hos henne 2.100! och jag hade fått dom direkt i min hand! hahah gud vad jag grät inombords! men mamma ska se om hon kan stoppa leveransen, för det stod något om ett bekräftelsemail som hon skulle godkänna men haha jag fatta inte direkt! men hoppas iaf!

Och kom också på ang om mitt slimegröna färg. Jag MÅSTE byta färg på bloggen! den måste matcha min image;) haha få se om jag orkar idag!

KRAM Amanda





Söt Ida



Blev en liten bild på söt Ida också från en terrängträning i höstas! :) Kram

Då var det dags

Nu har jag precis duschat och klätt på mig så nu drar vi in till stan^^ guuud vad jag hoppas på att hitta en dressyr sadel! håll tummarna för mig! ;) Kram Amanda

Inköpslista

Imorn ska jag och mamma åka in till stan och handla lite :)

Flrsta blir det Hööks, inte direkt en favorite affär, men när man ska köpa små grejer så är det super!





Bettet: 149:-
Däckelunderlägg: 129:-

Sen ska vi vidare till en liten hästsports affär som heter stigbyglen och kolla om dom har några begangnade dressyrsadlar. Har ju endats hoppsadel till Ida så det behövs VERKLIGEN införskaffas!

Sen ska vi till yttligare en ridsports affär som finns i min lilla by där det också finns sadlar som vi ska kolla på! :)

Älskar värkligen hästaffärer<3 haha ;) så hoppas att vi hittar det vi behöver!

Kram Amanda

Iväg

Nu ska jag och Mammsi fodra hästarna, mys!

Grym ridtur

Idag var super fin idag ner jag red barbacka! Började först att göra skänkelvikningar på spåret, sen också på själva ridbanan, gick super! Fast lite motstånd då och då.. haha märrar! Trännade också lite öppna, inte direkt något idag och jag kan men fick en början till de ist! gjorde allt bara i skritt i början, sen i trav.  efter att fått igång henne så bra i skritten fick hon en hög och bärande form och super fin tramp i bakskärran. Krovponny<3

Valde att inte galoppera idag, vila mest bara få genom allt i skritt åh traven. Ska ta ett hårdare pass imorn, och då ska busponnyn få galoppera :)<3







Random bild från någon vecka sen :)

Klickat hem nya stövlar

Igår på min födelsedag gorde jag det äntligen. Klickade hem mina nya stövlar! är verkligen trött på mina gammla förkorta moutianhorse stövlar.. USCH!

så mina nya stjärnor är dom super nsygga bocaj stövlar från globus!
Snygga or what??

Tillbaka

Kände blogg lust ien så tänkte börja blogga lite smått nu iaf!:)

idag harjag iaf fyllt år, får se om jag orka lägga upp bilder på presenterna! :)


RSS 2.0