Resultat Jumpclub!

Resultat från helgen tävling då! Var och tävlade i Jumpclub i lördags!

LA A:0: Ida var ur fina på framhoppningen! och den härliga känslan la sig kvar till själva banan! Ida och jag var helt tillsammans! Vi gjorde det så jäkla bra! Vi la oss rätt på varje hinder, Ida hoppade med mycket rygg och det kändes bara helt underbart!! så vi nollade!

Vi kom precis utanför plac! det var väldigt måna nollor som var snabba och det fattades endast några hundra delar från en plac! lite surt men nu sitter flyttet i LA nu ska vi bara kunna öka farten så blir det perfekt!


MSVB två faser: Jag startade som nummer två i klassen, så då tänkte vi att vi tar ut Ida efter lite mer än halva D-ponnysarna i LA. och det skulle vara starta 3st B ponnys

Men när jag ska börja rida fram får jag höra att det är 50 mins paus! och det var så långt till transporterna så vi hann inte ställa in Ida. Så vi stod och vänta i värmen! så båda Ida och jag var väldigt matta när vi skulle börja rida.

Så inne på banan river vi dem 3 första hinderna! sen efter dem så kom vi igång coh hoppade resten felfritt! Väldigt dåligt med att dem inte hade förberett en för pausen men så kan det gå! Så ibörjan var jag super ledsen! Vi hade aldrig fått så mycket fel i banhoppning!
Men vi hade en bra andledning och ja, sånt händer! nu ska Ida få ta det lungt får banhoppnings tävlingarna! så hon får tillbaka sina krafter! (mina med!!)



Bild från MSVB! Vet att min sits är hemsk men Ida är fin! :)

Citat

"För att kunna vinna över andra, måste man först vinna över sig själv"

Trött!

Har redan bara gått 2 ovärda dagar i skolan men är reda trött haha! Idag ska jag få hoppträna Lasse!
och sedan imorgon blir det som vanligt med Ida!

Det kommer iaf komma foton när jag hoppar Lasse! får se med Ida!


Så länge får nu njuta av denna fina bild på Ida (titta inte på mig) från Grevagården!

Tiden rinner iväg!

Ångest, ångest, ångest!


Hur kunde tiden gå såfort? trodde att vi skulle vara för alltid!

Varför ska man vara så jävla fattig! jag vill ju ha dig föralltid! det ska ju vara du och jag! fan fan!


Jag älskar dig min underbara Ida! <3

sämst uppdatering!

Sorry men är hos min pappa nu och vågar inte använda mig dator här! haha
Mitt virus skydd eller vad det heter har slutat funka och virus verkar dras till mig :( så jag kan inte använda den gjust nu :(
Men har för tillfället snott brors min dator haha! ska se om han kan fixa min gamla sega dator!
Men ni får stå ut med dåliga uppdateringen! nästa vecka blir det ändring!
Då ska ni få se bilder när jag hoppar den mega stora hästen Lasse som jag aldrig ridit förut haha!
Och kanske lite nya fräsha bilder på mig och Ida pida!! men nu ska jag snart titta på film med min kära familj och äta snakes! gott gott gott!
Ha det!

Bilder

Lite bilder från i helgen! har inte orkat uppdatera men kommer ikväll! så länge får ni några bilder från våran MSVB och sen LA förklassen!

Ida är så underbart fin! :')






Hemma från ponny SM!

Det var alltså där jag var och tävlade :D jag tävlade inte SM utan en cup som gick samtigt som gick i MSVB!
Det har varit super kul att vara där! och tävlingen kanske inte gick super resultat mässigt men rutin mässigt har det gått super! Känns som Ida och jag hittat varandra ännu mera!

Resultat kommer upp senare! och sedan kommer det även bilder! Kul kul kul!

Uppstallad!

Nu har vi varit har några timmar! har varit med på ryttarcermonin, stallat upp Ida varit ute och gått och även hunnit knoppa henne!
Vi ska snart bädda iordning i husvagnen vi fått låna av mormor och morfar så vi äer nära till Ida hela tiden!!
Får se om jag kommer uppdatera redan nu under dagarna om vårat resultat eller så får ni vänta! vad vill ni helst? resultat nu under dagarna och inag bilder men får det senare

Eller resultat oc bilder tsm när jag kommer hem? :)



Snygg Ida hälsar ;) haha

Iväg och bada hästen!

Idag far vi! men innan vi åker har jag lit småfix kvar!

- Smörja sista grejorna

- Packa!

- Bada Ida!

- Göra iordning Idas mat



SEN åker vi äntligen!! :D Jag får se om jag kan låna bror mins dator underhelgen annars får ni stå ut med några dagars frånvaro!

Isf kommer det komma upp både resultat och massa bild och ev film från alla klasser!


Världens finaste ponny!

Hoppning i spöregn är kul!

Tills man blir blöt..! haha

Hade inte hoppat Ida ordenligt på nästan 3 veckor så vi behövde en lätt genomkörare inför helgen och så ställde upp 3 hinder hemma på banan! körd först lite bommar och kollade lydnaden, Ida var super! sen la vi galoppbommar lika fin där!

Sen lagom till själva hoppning började det spöregna! och då menar jag verkligen spöregn! men jag drog på mig en regn jacka, och mamma stod med parpaply haha! Men Ida var ända kalas fin! Känns super mot helgen!! Vi hoppade max upp till 1m men kände att höjden inte räknades utan mera hur det var mellan hinderna och Ida var faktiskt ovanligt fin och jag red väldigt bra! och även fast vi blev helt jäkla dygnsura så var vårat humör uppe endå haha!

Men när vi var klara  behövde jag ju smörja och packa i helt blöta kläder så det var ju mindre gosigt haha!

Och det är faktiskt andra gången jag blev genom blöt idag! haha


Ida pluttis!

För när jag cyklade hem från unghästarna udner dagen så började det åska precis över mig! (usch) och även spö regna! haha jag som alltid brukar ha tur med vädret?

Men unghästarna var iaf lika duktiga dem! var helt själv för första gången!

Så Frasse fick gå helt utan ledare första gången! (gick inte fort må jag säga haha) men duktiga och modiga var han! :D

Angel var nog ännu duktigare! henne har jag skrittat och travat helt på egen hand! hon har till och med gjort sina första snettigenom i trav haha!


Duktiga Angel!


Och super söta Frasse! :D

Hemlig tävling!

I helgen ska jag iväg på tävling! (säger ej vart) kommer vara borta tors-sön men kommer tävla fre-sön!

Men tänkte visa vad jag ska ha för schabrak! :D

Första dagen: blir det ett marint med röd vit rand som kommer matcha min kavaj!
Ungeför så här ser det ut! men mera marint blått!

Andra dagen kommer jag använda mig utav mitt Eskadron schabrak! och jag kommer väl sticka ut lite med det! men roligt det med!


Det kommer matchat med mina benskydd ;) och sen får jag se om jag har en annan kavaj eller en blå tröja!


Tredje dagen kör jag på mitt super snygga Jacson schabrak!


Hittade ingen bra bld men iaf ni ser hur det ser ut! och detta schabrak kommer nog matchas med min kavaj som är marinblå med vit passpoal på kragen!

Min och Idas Utrustning!

Tänkte visa lite bilder på min och Idas huvud utrustning vi använder oss av!


Hjälm: Det är en Lamicell transormer! väldigt skön och lätt! Super att man lätt kan ändra storlek i den också! använder den varje dag! har varit klantig och tappat den i glovet så den är lit repig och sånt men inget man tänker på när den sitter på!




Väst: Använder mig att Racesafe västen! otroligt skön! den formar sig efter kroppen, man känner knappt att man har på sig den och så den faktiskt snygg tycker jag!
Det ända jobbiga är att det är svårt att få bort smutsen på den! ( haha vet inte om jag är den enda som lyckas smusta ner en väst så mycket?) Men annars är den helt perfa!




Stövlar: Jag använder mig utav stövlarna Globus Bocaj! och kan inte säga annat än att jag älskar dem! så bekväma och även ursnygga! Nu är min oputsade ser typ jätte ruttna ut men ah! orkade itne fixa i ordning dem haha! Dem blir som ett par andra stövlar när man gör iordning dem!




Sadeln: Min sadel är en Stübben Rex! Inte mycket att skryta om haha! Den har inget knästöd, liten i sättet inte spec snygg och så är dne 15 år gammal! Men vi har inte direkt råd att köpa nyaste nyaste sadeln bara för att. så den får gå så länge!
men har funderat på att köpa en ny för mina ben är lite långa för den och min rumpa börjar bli lite stor haha! Men den sadeln är typ en sån som ligger bra på många olika sorters hästar! allt från en liten C-ponny till en stor häst!
Men när jag får min lön så är jag super sugen på att köpa en lite nyare begnad! men får se! har andra saker att lägga pengar på som tävling, skola och vardag och sånt!




Iväg till unhästarna!

Har precis vaknat och ska nu cykla till unghästarna! Angel ska ridas och Frasse ska få bli longerad! Tänkte försöka få honom lång och låg i formen! har har lite kort hals och kan behöva slappna av lite där tror jag!

men hann inte berätta att det gick grymt bra med båda igår!

Frasse: travade jag 2 lång sidor med (fast med ledare då) och han har börjat förtsått det där med att gå själv utan ledare! tror det kommer släppa ganska snart! Men han är en sån individ som kan behöva lite extra tid att få smälta förstå och knäcka koden! men har fick nog igenom mycket igår!


Angel: Hon var så grymt duktigt idag! i början ville hon endast gå med ledare, och stannade nästan direkt när han fick gå själv! Men med mycket övertalning släppte allt och hon förstod verkligen vad hon skulle göra! Så tillslut kunde hon både skritta ocg trava själv utan ledare och endast mig på! Kul att se hur hon har utvecklats från första dagen när hon endast gick och nafsade och bet en och tiggde godis! sånt gör hon aldrig längre!


Frasse! :)


Angel! :)


Idas och min MSVB debut!

Här kommer en film från Idas och min MSVB debut! Är väldigt nöjd med den starten! Hon blev lite starkt mot planket så jag han inte få tillbaka henne helt men annars en riktigt bra runda! Och om tiden bara hde varit någon sekund snabbare hade det blivit en andra plats! Men vi kom precis utan för placering så det var väl en  klockren debut tycker jag! :D




Kommentera gärna och säg vad du tyckte! Både negativt och positivt!

Oplanderad långritt!

oj oj nu har jag allt lite ont i min rumpstump! haha :D

idag cyklade jag till stallet så fort jag vaknat och tänkte skritta ut barbacka en liten stund! Men slutade med att jag testade en annan väg och kunde inte låta bli att rida klart fram till sjön! och väl vid sjön finns det ett litet ställe där man kan sjösätta sin båt! och då tog jag chansen iakt och bestämde mig för att gå i där med Ida!

I början var hon väldigt tveksam! haha stackars lilla ponnyn hade ju aldrig sätt en sjö förut! men jag hoppade av och som tur var hade jag shorts på mig och kunde gå ut i vattnet!

Ida började med att doppa hovspetsarna, sen blev den en, sedan två, 3 och PLASK! så var alla fötter nere! Hahah hon blev lite överraskad! men verkade tycka det avr kul eftersom hon stod och plaskade med hela hoven i vattnet så att hon och jag blev dyngsura! Söta söta ponny!

Men vet ni har lång tid allt detta tog? Över 2 timmar! Haha både Ida och jag var riktigt trötta efter åt! men supe mysigt var det! :') ska försöka hinna göra samma grej nästa vecka! :D


Bjuder på lite mysig vatten bilder från en terräng träning i sommras! Härliga bilder va? :)

Hiss

Måste bara hissa min stövlar från Globos! Dem heter Globus Bocaj, och är ja typ helt underbara! sitter som en smäck, ger mycket stöd men är även mjuka och sköna!

Jag fick inget skavsår eller något! behövde inte ens gå in dem! dem är lätta och reglera och sist men inte minst! så är dem sjukt snygga!


Stor hiss till dem! synd bara att fler och fler hittar dem! i början så var dem inte lika vanliga men nu syns dem mera!



och vad tycker in om dem? kommerntera och säga om det är hiss eller diss!

mer föl!



asså här jag blir bara kär i dessa små filurer! Håller ni inte med att dem är bara för urgulliga?? :3

Fölis!

Dessa underbara fölisar! man kan ju itne bli annat än kär i dem? och på något sätt blir dem alltid bra på bild! (förutom när mamma fotar som ni kan se på dessa bilder) men söt är den iaf!

eller hur?






Frasse och Angel!

Har itne uppdaterat så mycket om Frasse och Angel men nu kommer det en liten update!

Angel: Angel sitter jag på och kan både skritta och trava på, men hon måste ha ledare! så det kan ta ett tag innan hon kommer förbi spärren! men tänkte longera henne idag så hon får springa mer på eget måfå! så få vi hoppas att det släpper snart!


Frasse: Han tittade vi på idag och det såg så mycket bättre ut! syntes knappt något! super skönt! så jag hängde på honom igår bara för att vänja med tyngden så att han inte kommer allt för lång efter Angel! men vi fortsätter som vi gör så tror jag att det kommer gå snabbre fram för Frasse! gillar verkligen den där fula lilla filuren!


Lilla söta Angel på bilderna! :D

Busbomb!

Nu kommer det massa bilder från ridpasset på Bus idag! Gick faktiskt ganska bra! Tränade på bakdelsvänding,sluta och öppna och lite förvänd galopp! med hjälp av Karin funkade allt tillslut! Så titta och njut på denna fina häst och blunda när ni ser mig! haha

Ni får mer än gärna kommentera, för då får ni ser fler sådana här bilder! :D























































Puh det var sista bilden! hoppas du gillade dem!

Smakprov från Bus!

Här kommer det ett liet smakprov när dagens ridning på Bus!




Någon som är sugen på mera bilder?

Nationell LA

Lägger upp en film från när jag tävlade hoppning senast! Var på Edsbro och vi hoppade La Msvb! dubbel nolla i LA men höll på att glömma sista hindret! haha! så ni kommer höra mammas hemska röst.. Men vi kom iaf 2! :D


Bus ridning!

ja den där rubriken är lätt att tolka fel! Men idag ska jag faktiskt rida en häst som kallas Bus! och han är en tvättäkta dressyr häst faktiskt! Jag har haft rida honom några gåner och lärt mi massvis!

Som en ingnodd hoppryttare är ja urkass på alla dessa skolor! Men med Bus kan jag göra allt! och har även fått lära mig vad det är för något!

Allt från galopppireott till sluta i både trav och galopp och även förvänd galopp! ja som ni fattar är det en väldigt utbildad häst jag får sitta på! Han är uppfödd i stallet Ida står i men såldes till en tjej. Men nu ä han tillbaka på långtidskontrakt! Så jag får rida nästan så mycket jag vill! Och får alltid hjälp av Karin (hans uppfödare och hon som äger stallet) och hon är ju en riktigt dressyrtant! så hon är på mig vid mista lilla detalj! Men fasen vad jag börjar rida bättre och få bättre känsla!

Så kanske ska be mamma att ta med kameran och ta lite kort på oss? Vad tycker ni?


Här har vi mig och Bus första gången jag red honom! Ser inte spec bra ut här, men jag har lärt mig rida honom mera så det ser iaf bättre ut! (och så har jag en dressyrsadel på honom nu också!)

Trava bommar!

Red bara ut lite lätt på Ida går! men idag blir det bomarbete! om ni vill kan jag säkert be mamma att fota lite?


Om ni vill såklart!


Ida och jag när vi tränade bommar sist!

Dressyrträning för länge sedan!

Hade tråkigt så redigerade ihop en film från en dressyrträning vinter 09! gud va det känns länge sedan! men iaf redigerade den lite fort så det blev lite fail på vissa ställen! men men!


Roligt erbjudnade!

Mamma fick precis ett sms från en tjej som jag hopptränar med! hennes mamma är sambo min min hopptränare Bosse!

Och hon ska nämligen åka bort till L.A i 3 veckor och då får jag chansen att hoppa hennes häst Lasse! Grymt häftigt tycker jag eftersom han är en riktigt fin och välriden häst! ska bli så spännade!! fast tveksam att dte kommer gå bra! haha han är nämligen lite raka motsattsen till Ida! Han är mega stor, lite kraftigare i kroppen och ja lite segare (fast abosluten inte seg på det sättet men Ida är ju en kvick liten ponny!)

Men iaf super kul att få chansen att rida en så sån fin häst! jag har faktiskt bara hoppat stor häst en gång tidigare! det var när Id var skadad så fick jag hoppa en häst som hette Midas som gått 1.40 hoppning med vinst! haha åh han typ studsade på stället om manhöll för mycket eller om man tog för lite så rusade hon mot hinderna! och han var ju inte så liten heller (1.73 minst!) men jag lärde otroligt mycket!

Men iaf! här är en bild på Lasse och hans ryttare!


Lasse visar vad han går för ;)

Ingen hovslagare här inte!

Ja som ni nog kan gissa så kom inget hovslagren!... Så jag fick gå upp fett tidigt å onödan! :( Jag stressade jätte mycket haha!

och eftersom jag väntade så länge hann det bli så varmt så jag han inte ens rida Ida! men hon fick iaf bli lite mer friserad i manen och så klippte jag hennes skägg (haha ja skägg) det växer som ogräs! så nu ska hon väl få vara trimmad ett litet tag framöver iaf!


Bjuder på min nog absolut favorit bild på mig och Ida! haha

Citat

" Att hoppa sällan, länge och högt är det bästa sättet att förstöra en häst"


Kommer ihåg att jag läste detta på en kurs som man fick gå upp när jag var på ett meeting och det klistrade fast sig i mitt huvud. Men jag håller verkligen med det! men tyvärr verkar månag göra precis så? konstigt..


Någon mer som tycker likadant?

Tufft liv

Uppe tidigt idag igen! lovade att både ta in hästarna och vara med när hovslagaren ska kommma och sko Bus och Dåhna!

Och då passar jag även på att rida Ida! Får se vad jag ska göra, kanske plockar jag fram till bommar och travar över dem, eller så rider jag ut en sväng! kanske ska orka sätta upp lite småskutt i skogen..

Ja vi får se! Men nu måste jag käka frulle och göra i ordning mig! (mitt hår ser ut som ett fågelbo!)


Ida in aktion på terrängträning!

Suttit på Angel!

Glömde att berätta men idag så satt jag på Angel för första gången! och skrittade henne ett varv åt båda hålen! (med led hjälp såklart)

Tyvärr så var inte Johanna hemma så att hon kunde kolla på Frasse, men kände själv lite på hans med och det var lite svullet! :/ måste verkligen få kolla upp det imorgon! blir lite orolig över Frasse!



Duktigt fröken Angel!

Gamla tävlinsbilder

Tänkte bjuda på lite tävlings bilder från när jag och ida var och tävlade på Trosa-vagnhärad förra året! Jag startade endast Lc Lb som en mjukstart till ett meeting vi skulle på!

Men på den tävlingen red jag verkligen kasst! men ända så blev vårat resultat bra! i första klassen var vi dubbel nolla och kom 3:a (helt ok runda) sen i Lb så la jag Ida heelt fel till ett räcke så det rev vi. men på det kom vi 2:a! det är verkligen skillnad på lokala och regionala tävlingar och inte minst nationella som vi tävlar på nu!




Ida och hennes halvsyster Fiffi! :)


Hoppar fram till Lc



lc


Lc


Glad. haha


Prisutdelning!


Hoppar fram till Lb


Lb


På väg in till prisutdelning!


Prisutdelning!


Jäkla skit häst! (bokstavligt menat!)

Åkte till stallet igen för att släppa ut hästarna och innan det gav jag alla varsin havreskopa så att dem inte skulle bli otålig! och jag slänge bara in över boxkanten in i krubban (orkade inte öppna dörrarna) sen när jag ska sätta på Bus hans flugskydd märker jag hur mycket bajs han kladdar av sig på mig från mulen (han är väldigt nufflig och vill hålla på med en) men jag tänkte väl mest att han hade luktat på sitt bajs och så fick han på mulen

Men senare när jag mockat och skulle lägga in ny havre märker jag att det är alldels brunt i hans krubba! åhh då har han bajsat i den! så fick ställa mig och göra rent den... inte så mysigt må jag säga! Tyckte både lite synd om honom för att behöft äta i det, men ända lite rätt åt honom! haha men eftersom han är så söt så tycker jag nog mest synd om lille Bus!

Men nu är det rent och färscht!

Hoppbilder!















Hade lite tråkigt så nu fick lite bilder när jag och Ida hoppar!
Vill ni se mer sådanna här bilder i ett helt inlägg? :)

Ridbyxor utan ficka kan ta livet av en

Kommer till rubriken sen.. ;)


Iaf allt gick bra att släppa in hästarna! bara det att när jag ska gå ner och öppna hagen så ligger Ida och Bus och vilar! så söt!

Sen tömkörde jag Ida en stund på banan, men hon var lite stretig så jag tömkörde i skogen ist! gick mycket bättre och hon jobbade riktigt bra vissa stunder! Kul! Sen passade jag även på att frisera Ida och klippa hennes öron hår som växer som ogräs haha! men nu kan jag iaf klippa det!

Ida stod och nästan somnade när jag höll på! så gulligt!

Sen så skulle jag cykla hem! och som ni säkert förstår så hade mina ridbyxor inga fickor  så jag kunde inte stoppa nyckeln och mobilen någonstans så jag tog dem i handen ist. Men när jag börjar cykla ner för backen kommer jag på att jag inte har någon han fri att bromsa med! Förutom mitt lillfinger som jag försöker hålla ner bromsen med (ni kan ju kanske förstå att det inte gick så bra?) Så jag tappar min mobil och nyckel och då trycker jag ner bromsen som in i helvete och då börjar cykel jäveln slira ner för den branstaste delen av backen! HAHA jag var sååå nära på att trilla av! men på någon sätt lyckas jag få stopp på cyklen och för gå en lång bit upp för backen och plocka upp min mobil och nycklar (båda överlevde!)

Men nu ska jag chilla lite hemma sen ska jag åka till Frasse och Angel! Hoppas att vi hittar felet på Frasse också!


Frasse får stå för inläggets bild igen! Tycker så synd om lilla Frasse brasse!

Iväg och släppa in hästarna!

Nu ska jag strax cykla till stallet och släppa in 4 små filurer!

och nu på morgonen tänkte jag passa på och tömköra Ida också! för se om det blir på banan eller en sväng inne i skogen!


Så kommer det säkert se ut när jag ska släppa in dem! sen så har vi
också Fighter i hagen brevid!

Svar

"Men varför köper du inte en dressyrsadel för? Du är ju endå en allroundryttare som satsar :D"

Jag är väldigt sugen på att köpa en, men om jag gör det så måste det vara för mina egna pengar! Eftersom mina föräldrar betalar mina tävlingar och resorna så betalar jag själv mycket stallhyran med mitt studiebidrag och även min egna utrustning! 

Så just nu får dressyrsadln vänta! Har annat viktigt att lägga min pengar på! :)

Frasse halt!

Idag på eftermiddagen åkte jag till unghästarna! Båda kom galopperade när vi ropade! haha väldigt gulligt!

Idag fick Frasse börja! Tänkte longera honom för första gången! men Han verkade faktiskt redan kunna det, men tyvärr såg vi att han gick orent på det böjda spåret! Det blev bättre när han fick röra lite mera, men han såg inte fräsh ut!

Så imorgon ska hon som ägare stallet dem stor i (idas uppfödare) Kolla på honom! Jag hoppas det inte är något som tar lång tid! Han är lite lång i sinna fötter så det kan vara det.. För han var varken varm eller svullen i benet han haltade i! Aja vi får se mer imorhon!


Men destu bättre gick det med lilla Angel! Henne hängde vi faktiskt på idag och hon brydde sig knappt! så vi körde lite halt skritt med mig hängandes där på! Så imorgon ska jag sitta på henne för första gången!


Stackars lilla Frasse!

Resan sedd med bild


Då ditt vägens stannade vi och åt på Max! Mamm har varit och handlat!


Äntligen framme! Ida kolla in boxen nogrannt!


Och bestämde sig att dettar var ett bra ställe med massa mat!


Städningsnarkomanen! (fast endast i stall haha!)


Sedan på kvällen gick jag ut och gick med Ida


Passade på att en uppställnings bild! Snygg häst eller vad?


Efter att knappt överlevt natten så var det dags för frulle! haha vårat mysig frukost bord!


Cool chey! haha


Nu kommer det dressyren bilder från framridningen!


Vet att min sits är kass, men va fan jag sitter i en 15 år gammal stübben hoppsadel!



På med den hemska kavajen! fy vad varmt det var!




Dags för terrängritten! erkänn att vi är snygga! ;)


Min lilla kossa!



Det var dem bilderna! Tyckte ni om när jag la upp bilder mer från bara tävlingen eller var det tråkigt?

Resultat Mantorp!

Det har varit väldigt blandat resultat från helgen!

Dressyren: På framridingen var Ida jätte fin! Vi båda var avslappnade och flöt allt på väldigt bra! Men inne på banan blir jag alltid lite extra spänd.. och spec i mina armar och då blir Ida stel och spänd hon med! Så från avbrått så blev jag kvar i handen och då släpper Ida ifrån. så sånt fick vi lite avdrag ifrån! sen skänkel vikningarna som är det jobbigaste Ida vet ville jag inte att nåt skulle hända så jag flyttade henne bara lite lätt men dommaren ryckte inte det ar bra så jag fick 3:a på båda skänkelvikningarna.. å det drog ner väldigt mycket på poängen! synd.. Sen på skritten som är ett av Idas bästa fick vi 7a! Men vi slutade på 66,4 straff och la oss i mitten ungefär!

Hoppningen: På framhoppning var det lite virrigt, alla klasser hoppar olika höjd så galna ponny mammor höll på och höjde och sänkte hela tiden.. men vi fick några bra språng innan jag gick ut..

Sen inne på banan fick jag rida extra nogrant eftersom Ida river när hon tycker hinder är för låga och orkar knappt ens hoppa över dem.. Men banan var väldigt enkel så vi kom runt felfritt! och då gick vi upp lite i resultatlistan iaf


Terrängen: Banan vi skulle hoppa var väldigt svår! (iaf för mig och Ida) vissa hinder hade vi aldrig ens hoppat på träning! Tex ett räcke, sen var det en brant sluttning precis efter hindret! Mycket av terrängen banan var också  skogen och vi är bara vana att hoppa på fält! Men Ida var helt jäkla klockren! Hon tvekade inte på något! Förns vi kom till vattnet!... Man skulle först hoppa en häck sen ett galoppsprång och sedan ner i vattnet. ida hoppade häcken utan problem man när hon såg vattnet stannade hon tvärt och bara tjurade ihop och vägra gå ner..! Men efter en stund så gick hon helt plötsligt bara ner i vattnet! (jävla märr!) Hon är ju verkligen inte rädd för vatten hon bara besämt sig... Sen resten av banan gick hon felfritt..
Men jag är osäker på om jag fick 1 elle 2 stopp... aja vi kom iaf runt! och vi blev inte uteslutna!


Så vissa saker har varit bra andra åt helvete! Men sjävla resan har varit mysig! Vi stallade upp Ida dagen innan på mantorps travbana så Ida och vi sov där en natt! Vi skulle ju först tältat men det började spöregna så vi blåste upp våra madasser och sov i stallet ist (Vi hade ett gäststall med 3 boxar för oss själva) Men kan säga att det var den värsta natten i mitt liv! Det var massa flugor och i båda min och mammas madrasser åkte luften ur så jag sov inprincip på betong golvet.. eller sov och sov.. jag kanske sov max 4 timmar den natten! haha!


I nästa inlägg kommer det komma bilder från resan och tävlingen! så håll utkik! Men jag kan bjuda på en bild sålänge!



Ida och jag när vi ska börja rida fram till dressyren! Hon är väl bara för söt haha!

RSS 2.0